fbpx
Сьогодні
11:11 10 Січ 2023

Міноборони Вірменії відмовилося проводити в 2023 році навчання ОДКБ на своїй території

Фото: Ілюстративне з Фейсбук Міноборони Вірменії

Єреван не вважає за доцільне проводити у країні військові навчання ОДКБ, а тому Міноборони Вірменії повідомило Організацію договору про колективну безпеку про своє рішення.

Про це на пресконференції у вівторок заявив прем'єр Вірменії Нікол Пашинян, пише News.am.

"Міністр оборони Республіки Вірменія письмово поінформував об'єднаний штаб ОДКБ, що ми не вважаємо за доцільне проведення таких військових навчань на території Республіки Вірменія в цій ситуації. Цього року ці військові навчання не відбудуться", зазначив Пашинян.

Прем'єр також прокоментував повідомлення про те, що Єреван поставив росії ультиматум щодо того, що якщо Лачинський коридор не буде відкритий до 10 січня, то Вірменія вийде з ОДКБ.

"Я не вважаю, що ми повинні говорити з нашими партнерами мовою ультиматумів. Те, що ми маємо сказати про цю ситуацію, вже було сказано, і, за великим рахунком, додати нічого", наголосив Пашинян.

Нагадаємо, що Пашинян відмовився підписати головні рішення саміту ОДКБ за підсумками зустрічі лідерів організації, яка проходила у Єревані в листопаді.

Зазначимо, що у середині вересня минулого року відбулося загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Проте країни-члени ОДКБ наполягли тільки на необхідності вирішення ситуації дипломатичним шляхом, що не влаштовує Вірменію.

У Вірменії відбувались протести з вимогою виходу з ОДКБ.

В останні тижні у країні загострилась напруга через блокаду азербайджанськими активістами Лачинського коридору, що веде до невизнаного Нагірного Карабаху.

Активісти одного з політичних об'єднань влаштували пікет біля російської військової бази у Гюмрі у зв'язку з бездіяльністю російського "миротворчого контингенту" щодо блокади коридору.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: