fbpx
Сьогодні
19:55 10 Січ 2023

Кулеба не має сумнівів, що Україна отримає німецькі танки Leopard

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не має сумнівів, що Україна отримає німецькі танки Leopard.

Про це глава української дипломатії написав у Фейсбуці за підсумками спільного візиту з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок до Харкова.

"Наші переговори в дорозі тривали три години – за інших обставин міністри зазвичай стільки не говорять. Формула миру, санкції, трибунал, євроінтеграція, зброя – все це ми детально обговорили і готуємо відповідні рішення. Але, безумовно, кожної хвилини під час візиту нас незримо супроводжувала тема Леопардів. Я пояснив колезі та німецьким медіа, що німецькі танки не є нашою примхою і вони потрібні нам не для прогулянок", – зазначив Кулеба.

Він додав, що не сумнівається у тому, що Україна отримає танки Leopard. «Я думаю, що і німецький уряд десь у глибині душі вже розуміє, що це рішення буде ухвалене. Засмучує лише те, що це рішення ЩЕ не ухвалене і через це ми втрачаємо дорогоцінний час і життя», – підкреслив глава МЗС.

На думку глави української дипломатії, перший візит іноземного міністра закордонних справ до Харкова після 24 лютого матиме резонанс не лише в Україні та Німеччині, а й у Європі та світі.

Довідка

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Харкова 10 січня запевнила у подальшій підтримці України. Бербок раніше вже кілька разів відвідувала Україну.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: