fbpx
Сьогодні
14:57 09 Січ 2023

Війна в Україна різко посилила проблему сексуального рабства щодо українок, - генсек ОБСЄ

English version here

Генеральний секретар ОБСЄ Гельга Шмід заявила, що кількість випадків торгівлі людьми різко зросла, а війна різко посилила проблему сексуального рабства щодо українок.

Про це вона розповіла в інтерв'ю німецькому виданню Welt.

"З початку війни пошуки в Інтернет сексуальних послуг і порнографічних зображень українських жінок і дітей зросли на 600 відсотків. Торгівля вагітними жінками також значно зросла з початку війни", – навела дані Шмід.

Вона зауважила, що жертв сексуальних злочинів заманюють в Інтернеті брехливими обіцянками, зловживають у приватних помешканнях у приймаючих країнах або їх перехоплюють безпосередньо на кордоні торговці людьми під прикриттям. Часто у цьому бере участь організована злочинність.

Людям, які потребують допомоги, обіцяють її, а потім змушують заробляти гроші.

ОБСЄ спільно з Thomson Reuters запустила кампанію «Будь у безпеці», у рамках якої людей попереджають про практику торгівлі людьми перед тим, як вони залишають свою країну, і пропонують звертатися на "гарячу лінію", повідомила Шмід. Очолювана нею структура також тісно співпрацює з урядами сусідніх країн у цьому питанні та намагається привернути їх увагу до цього питання.

Коментуючи ситуацію з торгівлею людьми у світі загалом, генсек ОБСЄ визнала, що кількість випадків різко зростає.

"Зараз ми оцінюємо від 25 до 27 мільйонів жертв на рік, і, на жаль, лише 10 тисяч із цих випадків щороку потрапляють до правоохоронних органів. Взагалі вдається ідентифікувати менше одного відсотка жертв. Таким чином, у торгівлі людьми злочинці здебільшого залишаються безкарними", – констатувала Шмід.

Крім сексуальної експлуатації, за її словами, спостерігається також зростання кількості примусового жебракування та фіктивних шлюбів. За останні 15 років річний прибуток від торгівлі людьми зріс у п'ять разів і становить приблизно 150 мільярдів доларів на рік. Вона заявила, що ОБСЄ є одним із лідерів у боротьбі з торгівлею людьми, яка є нічим іншим, як сучасним рабством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: