fbpx
Сьогодні
16:15 09 Січ 2023

росіяни не змогли у Мелітополі вивести з обігу гривню, - мер

У тимчасово захопленому російськими військами Мелітополі окупанти не спромоглися вивести з обігу українську гривню, як намагалися. Натомість вартість гривні до російського рубля росте.

Про це розповів на брифінгу міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає "Укрінформ".

"Ворог декларував, що з 1 січня повністю обмежить обіг нашої валюти, гривні, і залишиться лише рубль. Такого не сталося, сьогодні на ринках і в магазинах є масовий обіг гривні. Навпаки, курс гривні суттєво виріс, тому що наші мешканці не хочуть сьогодні витрачати гривню, бо всі розуміють, що відбувається з рублем під час деокупації – він просто перетворюється на фантики, які вже нікому і ніколи не будуть потрібні", – зазначив Федоров.

При цьому, наголосив мелітопольський мер, вартість продуктів харчування і предметів першої необхідності в тимчасово окупованому місті у 3-4 рази вища, ніж, наприклад, у Запоріжжі, Дніпрі або Львові. Ситуація ускладнюється ще й тим, що багато людей не мають роботи, 80% місцевих підприємств не працюють.

Як повідомлялося, у грудні 2022 року російські загарбники змушували мешканців Мелітополя обмінювати гривню на рублі, при цьому їхній "банк" видавав людям фальшиві гроші або купюри застарілого зразка.

На тимчасово захоплених територіях Луганської області російські загарбники проводять рейди з вилучення з обігу українських грошей, на Херсонщині у підприємців вилучають термінали, погрожуючи конфіскувати майно у разі прийому гривні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: