fbpx
Сьогодні
22:50 09 Січ 2023

Німеччина та Кіпр об’єднають зусилля, щоб олігархи рф не обійшли санкції

Щоб російські олігархи не могли обійти європейські санкції, накладені на них через російську агресію проти України, Кіпр та Німеччина об'єднають зусилля.

Про це заявили міністри закордонних справ ФРН Анналена Бербок і Кіпру Іоанніс Касулідес на спільному брифінгу в Берліні 9 січня, повідомляє Укрінформ.

Бербок підкреслила важливість дев'яти пакетів санкцій ЄС, які крок за кроком перекривають повітря військовій економіці росії.

"Для того, щоб це насправді сталося, не повинно бути "дірок" і можливостей обходу санкцій. Треба разом не допустити, щоб, зокрема, російські олігархи через задні двері мали доступ до європейського фінансового ринку", – сказала вона.

Бербок додала: "Для того, щоб ця війна завершилася перемогою України, ми посилюємо нашу військову допомогу передачею БМП Marder і системи ППО Patriot".

Касулідес наголосив своєю чергою на важливості єдності ЄС у ставленні до рф. "Ми відкриті для всебічної співпраці з ФРН щодо обміну всією наявною інформацією про осіб (з Росії), які намагаються обходити санкції і використовують для цього Кіпр", – сказав глава МЗС острівної середземноморської країни.

Основною темою розмови була внутрішня ситуація на Кіпрі. Бербок висловила чітку підтримку Нікосії в територіальному спорі з Туреччиною. Вона назвала ідеї щодо рішення конфлікту на засадах принципу "дві країни" таким, про які не може бути й мови, ситуація може бути вирішена лише так, як визначила ООН. Німеччина, яка сама кілька десятків років була розділеною країною, розуміє біль Кіпру як ніхто, сказала дипломат.

У квітні Кіпр офіційно запустив процедуру позбавлення громадянства чотирьох мільярдерів і 17 членів їх сімей, які отримали "золоті паспорти" та потрапили під санкції Євросоюзу через війну рф в Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: