fbpx
Сьогодні
09:26 08 Січ 2023

"Різдвяного перемир'я": у Запорізькій області під обстріл потрапила гуманітарна місія ООН

На Різдво під обстріл російських військ потрапила місія Організації Об'єднаних Націй, яка доставляла гуманітарну допомогу в Оріхів Запорізької області, попри оголошений російською стороною так званий режим припинення вогню на свято.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Очільник області розповів, що 7 січня в Запорізькій області перебувала делегація ООН. Зокрема й керівниця гуманітарної місії в Україні Деніз Браун.

"Було домовлено, щоб не було обстрілів. Але, на жаль, сторона агресора, яка обіцяла не стріляти, сьогодні зранку обстрілювала навіть гуманітарну місію ООН, яка привезла [гуманітарну допомогу] до Оріхова — наше місто, яке піддається постійним атакам", підкреслив Старух.

Окрім того, попри оголошене росією "перемир'я", агресори надвечір Різдва обстріляли околиці міста Запоріжжя.

"Наразі всі деталі ракетної атаки з'ясовуються. Але одне ми зараз знаємо точно: росія — країна-терорист", написав виконувач обов'язків мера Анатолій Куртєв.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ, на Запорізькому напрямку протягом 7 січня обстрілів з боку росіян зазнали райони 16 населених пунктів.

Так зване перемир'я диктатора країни-агресорки

Як писала Рубрика, 5 січня путін доручив міністру оборони сергію шойгу ввести 6 і 7 січня "режим припинення вогню" по всій лінії зіткнення в Україні. Згодом шойгу віддав відповідний указ, і міноборони рф заявило про припинення вогню.

Президент Володимир Зеленський вважає, що пропозиція "різдвяного перемир'я" від володимира путіна є спробою взяти перепочинок, щоби продовжити війну з новою силою.

Зеленський розповів, що 12 грудня Україна сама запропонувала росії почати виконувати "формулу миру" й вивести окупаційні війська на Різдво.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: