fbpx
Сьогодні
13:24 07 Січ 2023

Ситуація навколо Соледара: там йдуть тяжкі бої, росіяни вихваляються псевдоуспіхами щодо захоплення міста

На Донбасі ще однією з найгарячіших точок, окрім оборони Бахмута, залишається Соледар. Нещодавно російські пропагандисти почали розганяти фейки про нібито "взяття" міста, проте з боку України заявили про спростування цих заяв.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву голови Донецької ОВА Павла Кириленка.

Очільник області зазначив, що навколо міста йдуть тяжкі бої. Українські сили вживають всіх заходів, але вдаватися до подробиць глава області не став.

"Тяжкі бої йдуть. Командування вживає максимальних заходів, щоб відновити ті положення, по яких частково ворог мав успіх. Точно знаємо, які заходи вживаються, які сили та хто долучається до цього", – розповів Кириленко в ефірі телемарафону.

Соледар, мапа

Своєю чергою голова ОВА висловив впевненість в успіхах українських захисників та закликав слідкувати за повідомленнями Генштабу.

Окрім того, заступник голови комітету Верховної ради з питань нацбезпеки Юрій Мисягін у своєму Telegram написав, що Соледар перебуває під контролем України.

"Соледар під контролем Сил оборони України", – повідомив він.

Разом з тим українські військові також спростовують заяви росіян. Вони наголошують, що ситуація тяжка навколо міста, агресори просунулися, проте не так далеко, як каже ворог.

"Все добре. Працюємо. Про Бахмутське і Соледар не все так як пишуть. У русні є просування, але не настільки як у їхніх пропагандистів. Там важкі бої зараз", – пише 46 окрема десантно-штурмова бригада.

Дезінформація росіян про "взяття міста"

Російські загарбники повідомляли про нібито "взяття під контроль частини міста" включно із заводом "Артемсіль". Пропагандисти стверджували, що в Соледар нібито зайшли "вагнерівці".

Також російські Telegram канали зі вчорашнього вечора повідомляють, що підрозділи рф нібито "зуміли просунутися через центр міста".

Нагадаємо, що у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ щодо Соледару повідомляється, що місто зазнало вогневих ударів.

Примітним є те, що видання The Wall Street Journal писало про те, що росія на тлі потужного опору українських бійців почала перекидати свої основні наступальні сили з-під Бахмута ближче до Соледара.

Журналісти писали, що навколо міста бої точаться вже давно. Проте сам факт такого перекидання військ може свідчити про те, що ЗСУ змусили росіян "міняти тактику на ходу".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: