fbpx
Сьогодні
15:18 06 Січ 2023

Армія рф обстріляла село під Запоріжжям: стало відомо про загиблих і поранених

Фото: GETTY IMAGES

Вранці у четвер армія рф обстріляла з «Градів» територію Василівського району на Запоріжжі. Постраждали помешкання селян, є травмовані та загиблі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Запорізькій області.

"Вчора російські військовослужбовці обстріляли село Приморське Василівського району з РСЗВ «Град». Під уламки розірваних снарядів потрапили шестеро місцевих жителя", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що п'ятеро з них в цей час їхали в автомобілі, щоб доставити односельцям дрова. 31-річного чоловіка та 61-річну жінку доставлено до лікарні з осколковими пораненнями голови. Ще один пасажир авто – 51-річний місцевий житель – загинув.

У поліції додали, що також загинула жінка 1980 року народження, яка під час обстрілу перебувала неподалік місця влучання. Крім того, вчора госпіталізовано ще одну поранену людину – 61-річний працівник одного з підприємств Василівського району під час ворожої атаки отримав травму ноги, коли намагався сховатися від обстрілу.

Неспокійно було і на Оріхівському напрямку. Жителі райцентру та довколишніх сіл повідомили про влучання снарядів у житлові приміщення й території домоволодінь. Наслідки прильотів задокументовані правоохоронцями.

За всіма фактами воєнних злочинів відкриті кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що 5 січня до органів поліції надійшло 21 повідомлення про зруйновану інфраструктуру. Війська рф застосували проти мирного населення артилерію, реактивні системи залпового вогню, авіацію та безпілотні літальні апарати. Руйнування зафіксовані в Гуляйполі, Оріхові, Залізничному, Дорожнянці, Малій Токмачці, Малинівці, Щербаках, Чарівному, Новоандріївці, Білогір'ї, Ольгівському, Новоданилівці, Полтавці, Приморському, Малих Щербаках, Плавнях, Степовому, Кам'янському.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: