fbpx
Сьогодні
19:51 05 Січ 2023

На Львівщині кіберполіція викрила групу зловмисників, які створювали фейкові сайти банків та обкрадали українців

У Львівській області правоохоронці затримали злочинну організацію, яка обкрадала громадян під виглядом нібито сайтів банківських установ. 

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі, пише Рубрика.

За даними слідства, підозрювані за допомогою так званих фішингових сайтів масово розсилали SMS, у яких писали про можливість "отримання допомоги" для переселенців від держави. При цьому зловмисники вказували посилання на фейкові сайти банківських установ.

У такий спосіб члени організації отримували коди доступу до банківських рахунків потерпілих і могли заволодіти їхніми коштами.

Правоохоронці викрили учасників злочинної організації

Правоохоронці заблокували роботу фішингових сайтів, а в підозрюваних провели обшуки. Вилучили мобільні телефони, десятки SIM-карток операторів зв'язку, комп'ютери та ноутбуки, електронні накопичувачі інформації, банківські картки й готівку на суму 13,5 тисячі доларів та 1,9 тисячі євро.

Правоохоронці викрили учасників злочинної організації

Слідчі повідомили чотирьом учасникам групи про підозру у створенні злочинної організації, несанкціонованому втручанні в інформаційні (автоматизовані) системи та шахрайстві. Максимальна санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: