fbpx
Сьогодні
22:51 05 Січ 2023

Гутерреш розпустив місію з розслідування вбивства українських військовополонених в Оленівці

Генсекретар ООН Антоніу Гутерреш розпустив місію із встановлення причин загибелі українських військовополонених у Оленівській колонії на тимчасово окупованій Донеччині.

Про це сказав речник генсека Стефан Дюжаррік, повідомляє Цензор.НЕТ , пише Рубрика.

В ООН пояснили, що не можуть розгорнути місію через відсутність гарантій безпеки для учасників розслідування.

Речник Гутерріша зазначив, що, попри згоду на проведення місії з боку росії та України, в ООН вважають, що не отримали необхідних гарантій безпеки.

Місію для розслідування теракту в Оленівці ООН створила наприкінці серпня 2022 року. Тоді в організації казали, що команда поки не може розпочати роботу через небезпеку, проте 8 вересня заступниця генсека ООН заявила, що місія має прибути в окуповану Оленівку "найближчими днями".

Довідка

28 липня збройні сили рф влаштували термобаричний вибух на території виправної установи в Оленівці Донецької області, де утримувалися українські військовополонені. За даними Офісу генерального прокурора, в результаті вибуху загинули близько 40 українських військових та 130 отримали поранення.

Україна вимагає від ООН і МКЧХ негайно відреагувати на теракт, скоєний рф в Оленівці, а також провести інспекцію колонії, в якій утримувалися полонені українські військовослужбовці.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: