fbpx
Сьогодні
14:43 04 Січ 2023

У Маріуполі росіяни перетворюють Морський порт на військову базу, - Анрющенко

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області російські окупанти переоблаштовують порт на військову базу, навесні можуть налагодити постачання військового обладнання морем.

Про це написав радник законно обраного міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram, повідомляє Рубрика.

Андрющенко зауважив: "Морський порт окупанти поступово перетворюють на військову базу. Наприкінці грудня з порту звільнено всіх маріупольців (за виключенням окремих спеціалістів-колаборантів) та завезено працівників з московії.

Розпочато роботи з розділення причалів на умовно цивільні та умовно військові. Через замулювання каналу поки в акваторію порту можуть заходити судна з невеликою оснасткою, як класу річка-море РМ3. Однак це не є перешкодою щодо налагодження постачання військового обладнання у весняний період судноплавства.

Поки фіксуємо поодинокі несистемні заходження в порт РМ3 (вантажне судно РМ-3 – ред,) з будматеріалами та контейнерами невідомого змісту".

Крім того, за даними Андрющенка, частину працівників-маріупольців у третій декаді грудня "відкомандирували" до Криму, після чого зв'язок із ними зник.

Тим часом окупаційна влада наказала терміново ставити чоловіків із російськими паспортами на військовий облік.

Крім того, у Маріуполі поновився рух військової техніки на північ Донецької області. 3 січня техніка у великій кількості йшла з Бердянсько-Мелітопольського напряму в бік Маріуполя та Донецька.

Також джерела Андрющенка повідомляють про велике накопичення військової техніки, живої сили та гвинтокрилів перед в'їздом у Бердянськ із Маріупольського кільця.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: