fbpx
Сьогодні
11:58 04 Січ 2023

Київ став найкращим містом світу 2023 року

English version here

Консалтингова група Resonance опублікувала рейтинг найкращих міст світу. Серед світових столиць виокремили Київ та присудили йому почесне звання "Найкращого міста 2023 року".

Про це йдеться на порталі Worlds Best Cities.

"Історична столиця України є міським маяком мужності та стійкості, які ведуть непокірну націю проти вбивчого агресора. Це, як і решта України, місце невичерпної мужності перед обличчям щоденної трагедії", — зазначає видання.

Також експерти відзначили суттєвий розвиток інфраструктури міста за останніх 10 років — створення нових парків і скверів та впорядкування старих, наведення ладу з паркуванням, оновлення рухомого складу муніципального транспорту.

"Київ є великим діловим центром України. Житловий фонд міста представлений багатоквартирними будинками та сучасними житловими комплексами. Транспортна інфраструктура — це розвинена система метро та автобуси, тролейбуси і трамваї. Місто багате на визначні місця та пам'ятки", – написали про столицю.

Київ став найкращим містом світу 2023 року

У рейтингу представили міста, населення яких перевищує 1 млн людей. Агенція враховувала місце (клімат та розташування), рівень розвитку, дозвілля, різноманітність населення, рівень життя та згадування міста в ЗМІ.

Українські посадовці у своїх соціальних мережах вже відреагували на визнання української столиці.

"Київ сьогодні — це серце Європи. Яке продовжує битися — за життя, за розвиток, за красу міста і комфорт його мешканців", — написав у своєму Telegram мер міста Віталій Кличко.

"Київ визнано найкращим містом світу 2023 року. Я зворушений. Далі йде номер 1 Лондон (відчуваю водночас любов та заздрість). Далі Париж та Нью-Йорк. Все в одному місці", — написав у Facebook постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

Фото: Kyiv Visual by Projector

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: