fbpx
Сьогодні
16:55 04 Січ 2023

Екстренер збірної України Андрій Шевченко передасть футболісткам із Маріуполя кошти на цех напівфабрикатів: у чому рішення

Колишній український футболіст та екстренер збірної України Андрій Шевченко пообіцяв пожертвувати 300 тисяч гривень жіночій футбольній команді "Маріуполь" на цех із виготовлення напівфабрикатів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила координаторка благодійної платформи UNITED24 Ярослава Гресь.

У чому проблема? 

Жіноча футбольна команда з Маріуполя на початку 2022 року посідала четверте місце в рейтингу українських жіночих клубів. Після повномасштабного вторгнення росії частина команди якийсь час залишалася у Маріуполі, де, чекаючи можливості евакуюватися з міста, жила під постійними обстрілами російських військових. Виїхавши з міста, жінки оселилися у Києві й почали життя з нуля. 

Нині спортсменки планують розвивати мережу цехів із напівфабрикатами, щоб спонсорувати команду та фінансувати спортивні секції. На закупівлю обладнання було відкрито збір — 300 тисяч гривень. Проте донати надходили дуже повільно.

Яке рішення? 

Цю історію координаторка благодійної платформи UNITED24 Ярослава Гресь надіслала екстренеру збірної України Андрію Шевченко. Він пообіцяв пожертвувати 300 тисяч гривень жіночій футбольній команді "Маріуполь" на цех із виготовлення напівфабрикатів.

"Я перекажу 300 тисяч гривень, щоб вони зробили цей цех. Тільки вибачись, що одразу після Нового року, бо вже не працює банк… І скажи обов'язково — хай грають! Хай грають у футбол!" — переповіла Ярослава Гресь слова спортсмена під час їхньої телефонної розмови.

Футболістки

Футболістки "Маріуполя"

Як це працює?

Ще до війни футболістки на базі кафе, що вже працювало, запустили цех напівфабрикатів: пельменів, вареників, млинців, сирників, чебуреків — щоб клуб ні в кого не просив грошей на форму і на виїзні ігри.

"Це стало нашою ідеєю: дати свободу жінкам. Щоб вони могли купувати напівфабрикати і не проводити на кухні весь час. Щоб у них щодня було свято, як на Восьме березня!" — розповіла тренерка "Маріуполя" Каріна Кулаковська журналісту "Української правди".

"Дівчата. Я сподіваюся, ви прочитаєте цей текст. Вибачте, що після Нового року. 300 тисяч гривень на ваш цех є. Будь ласка. Бережіть себе. Робіть найсмачніші вареники та сирники. І грайте. Грайте у футбол. Вітання вам від Андрія", — підсумувала Гресь. 

футболістки з маріуполя

Фото: Альберт Мурашевський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: