fbpx
Сьогодні
19:54 03 Січ 2023

ЗСУ вразили 2 пункти управління та 4 райони зосередження окупантів, - Генштаб

Фото: GettyImages

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили два пункти управління та чотири райони зосередження російських загарбників.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сили України у Фейсбуці.

"російські окупанти продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти нашої держави. Противник не відмовляється від планів, щодо виходу на адміністративний кордон Донецької області. Основні зусилля зосереджує на підтриманні наступального потенціалу та поповненні втрат", – ідеться в повідомленні.

З метою здійснення тиску на українське населення ворог завдає авіаційні та ракетні удари. Також агресор здійснює артилерійські обстріли критичної інфраструктури та населених пунктів на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Протягом цієї доби росіяни завдали вісім авіаційних ударів та здійснили 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

Противник, намагаючись взяти під повний контроль території Донецької та Луганської областей, зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському напрямку. російські загарбники роблять спроби покращити тактичне положення на Лиманському та Авдіївському напрямках, підсилюють угруповання на Новопавлівському напрямку шляхом підрозділів, перекинутих з Херсонського напрямку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

російські загарбники зберігають військову присутність у прикордонних районах республіки білорусь та російської федерації. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

За інформацією Генштабу, противник здійснив обстріли з усього спектру артилерії в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Караїчне, Охрімівка, Амбарне Харківської області.

На інших напрямках противник веде оборону раніше зайнятих рубежів, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України. Також агресор здійснює обстріли позицій українських військ та цивільних об'єктів вздовж лінії зіткнення.

На Куп'янському та Лиманському напрямках обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони 14 населених пунктів. Зокрема, Новомлинськ, Тавільжанка, Дворічна, Куп'янськ, Котлярівка, Табаївка, Першотравневе Харківської області та Макіївка, Площанка, Діброва Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснив обстріли позицій українських військ з танків та артилерії різних типів в районах понад 20 населених пунктів. Зокрема, ворог обстріляв Спірне, Білогорівку, Яковлівку, Соледар, Бахмут, Кліщіївку, Водяне та Мар'їнку Донецької області.

На Новопавлівському напрямку противник завдавав ударів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Времівки, Великої Новосілки, Нескучного, Вугледара та Микільського Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках агресор здійснив обстріли позицій українських військ з танків та всього спектру артилерії в районах понад 25 населених пунктів.

Також російська армія не припиняє здійснювати обстріли цивільної інфраструктури міст та селищ вздовж правого берега річки Дніпро. Від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Херсона, Молодіжного, Антонівки та Берислава Херсонської області.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала чотири удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу здійснили вогневе ураження двох пунктів управління та чотирьох районів зосередження живої сили і військової техніки російських загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: