fbpx
Сьогодні
Фото 12:00 03 Січ 2023

У 9 мільйонів гривень оцінили арт Бенксі, який намагалися викрасти в Гостомелі

Начальник Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що графіті Бенксі, яке намагалися вкрасти в Гостомелі, оцінили в 9 мільйонів гривень.

Про пише Рубрика посилаючись на Telegram Андрія  Нєбитова.

Картину з жінкою в протигазі група з Черкас та Києва демонтувала 2 грудня. За даними слідства, мешканець Києва планував продати графіті, а коштами розпорядитися на власний розсуд. Його спільники не знали про його наміри, він запевнив їх у тому, що має відповідні дозволи на демонтаж мурала.

викрали графіті Бенксі

Після того, як вони зрізали картину зі стіни, то обмотали стретч-плівкою, щоб захистити від пошкоджень, і почали вантажити в автівку. Тоді їх вкрили співробітники військової адміністрації.

Організатору викрадення повідомили про підозру за фактом замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану (частина 2 статті 15 і частина 5 статті 185 КК України). Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Це графіті було розташоване на вулиці Проскурівська, 2 в Гостомелі. Робота Бенксі не пошкоджена, вона залишається в поліцейському відділку як речовий доказ.

Британський вуличний художник Бенксі створив у Києві й передмісті (Гостомелі, Ірпені, Бородянці) сім графіті. У Київській області обговорювали перенесення цих робіт в окремий музей, присвячених російсько-українській війні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: