fbpx
Сьогодні
16:22 03 Січ 2023

Окупанти намагаються замінити український персонал на ЗАЕС своїми працівниками

English version here

російські загарбники продовжують привозити свій персонал на Запорізьку АЕС, прагнучи замінити українців, які відмовляються з ними співпрацювати.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

"Проблеми на ЗАЕС досі існують! росіяни продовжують завозити свій персонал на захоплену Запорізьку атомну станцію. Таким чином вони хочуть замінити тих українців, які відмовляються працювати на окупантів", — зазначив він.

Зокрема, на посаду заступника директора ЗАЕС із питань фізичного захисту та режиму, за інформацією омбудсмена, загарбники планують призначити посадовця департаменту спеціальної безпеки акціонерного товариства "Концерн "росенергоатом", що є дочірньою структурою "росатом"Дмітрія Міняєва.

Як зауважив Лубінець, що від початку захоплення АЕС росіяни змушують її працівників укладати договори з "росатомом", однак українці від цього відмовляються й більшість працівників, попри тиск та погрози, Україну не зрадили.

"Вкотре наголошую на тому, що проблема на ЗАЕС це не лише проблема України, а всього світу. Тож міжнародній спільноті варто зробити все, для того, аби росія вивела своїх військових та відвернула від світу ядерну небезпеку", – підкреслив омбудсмен.

Довідка

російські війська захопили Запорізьку АЕС 4 березня. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. У вчинених ним же обстрілах ворог звинувачує Збройні сили України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: