fbpx
Сьогодні
15:37 02 Січ 2023

В Україні створили соціальний книжковий проєкт "Залізницею додому", щоб підтримати діток: як працює це рішення

English version here

Видання "Залізницею додому" діти зможуть отримати в подарунок від залізничників, мандруючи потягом. 

Про це повідомляє Видавництво Старого Лева. 

У чому проблема? 

З початку війни "Укрзалізниця" евакуювала більше 1 мільйона дітей, які були змушені покинути свої домівки через обстріли російської армії. Тепер, коли діти повертаються додому, їм потрібна підтримка. Бо хоча це і рідний дім, але тут ще не зовсім безпечно. 

Яке рішення?

"Укрзалізниця" і "Видавництво Старого Лева" об'єдналися для створення книжкового проєкту "Залізницею додому". Щемка історія для дітей, яку написала Мар'яна Савка і проілюструвала Марта Кошулінська, вже надійшла з друкарні. 

"Ця книжка – знак уваги до дітей нашої країни, яким довелося вирушати з власного дому в пошуках безпеки, і для тих, що повертаються, хоча говорити про безпеку ще зарано, – коментує Марʼяна Савка, письменниця, головна редакторка "Видавництва Старого Лева". – Вся Україна – це наш дім. "Залізницею додому" має розважити дитину, стати для неї другом, зробити дорогу веселішою і теплішою. Це історія про дівчинку і її іграшкове мавпеня, а насправді – про те, що нас тримає і підтримує в темні часи". 

залізницею додому

Як це працює? 

Видання у м'якій палітурці діти зможуть отримати в подарунок від залізничників, мандруючи потягом. Таким чином "Укрзалізниця" підтримає маленьких українців, що були вимушені лишити свої домівки. Також видання у твердій палітурці можна самостійно придбати у книгарнях. 10 гривень з кожного примірника надійдуть у фонд проєкту #ЗалізнаРодина, створений допомогти родинам залізничників, які загинули або постраждали внаслідок війни.

У зворушливій оповіді "Залізницею додому" йдеться про дівчинку Єву, що повертається додому зі своєї найдовшої мандрівки. А ще – про любов до Батьківщини, дружбу, родину і непересічну роль українських залізничників у новітній історії нашої країни. Потяг "Укрзалізниці" мчить золотими полями. У часі повномасштабної війни Єві, як і багатьом діткам, довелося сісти в евакуаційний потяг і поїхати якнайдалі з рідних місць, тікаючи від танків, ракет і бомб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: