fbpx
Сьогодні
20:23 01 Січ 2023

Генштаб: ворог сам обстрілює окуповану Херсонщину, щоб примусити мешканців до "евакуації"

Тимчасово окуповані населені пункти Херсонської області обстрілюють російські загарбники з метою дестабілізації гуманітарної ситуації та примушення місцевих мешканців до так званої "добровільної евакуації".

Про це пише Рубрика з посиланням на Генштаб ЗСУ.

"З метою дестабілізації гуманітарної ситуації на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області та примушення місцевого населення до так званої "добровільної евакуації" російські окупаційні війська обстрілюють з мінометів Олешки, Голу Пристань, Плавні, а також дачні поселення між зазначеними населеними пунктами", – йдеться у повідомленні.

Генштаб також повідомляє, що в окупованому Криму тривають заходи мобілізації. Військові комісаріати розпочали перевірку списків осіб, які ще не брали участі у широкомасштабному вторгненні в Україну та підлягають призову за мобілізацією у 2023 році.

Крім того, ворог продовжує використовувати цивільні заклади для потреб лікування озброєних російських окупантів.

Так, в місті Первомайськ Алчевського району Луганської області в приміщені місцевої школи окупанти розгорнули "польовий шпиталь" та лікують близько 100 військовослужбовців окупаційних військ. Крім того, в приміщенні місцевого пологового будинку, облаштованому під військовий шпиталь, проходять лікування понад 150 поранених найманців ПВК "Вагнер".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: