fbpx
Сьогодні
19:48 01 Січ 2023

Деякі українські дипломи планують визнати у Німеччині: подробиці

Фото: УНІАН

Німецька політична діячка Ліза Паус закликає уряд почати визнання українського диплома, щоб полегшити освітянам з України працевлаштування в Німеччині.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Oldenburger Onlinezeitung.

"Особливо в дитячому садку існує велика потреба в кваліфікованих працівниках", – сказала Паус.

Міністр вважає за необхідне прискорити інтеграцію українських біженців із дипломом вихователя дитячого садка в ринок праці Німеччини.

"Не можна допускати, щоб українські висококваліфіковані виховательки та вихователі працювали в німецьких дитсадках як формально некваліфіковані співробітники через те, що тут не визнають їхні дипломи. Необхідно виправити цю ситуацію", – уточнила вона.

Паус наголосила, що наразі дошкільним установам Німеччини гостро бракує фахівців, а визнання українського диплома значно спростило б цю проблему. Крім того, вона зауважила, що українським біженцям треба забезпечити можливість вивчення мови.

"Важливо, щоб їхні навички були швидко визнані, а мовні курси були доступними", – наголосила міністр.

Також Паус сказала, що українських дітей у Німеччині "загалом сприйняли добре", та зазначила, що потрібно надавати достатню кількість місць в садочках для подальшої адаптації дітей.

"Освоєння мови відбувається особливо швидко в ясельному віці, тому важливо, щоб діти з України якнайшвидше отримали місця в дитячих садках Німеччини", – додала вона.

Довідка

Нагадаємо, в 2023 році Німеччина збільшила соціальні виплати для біженців з України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: