fbpx
Сьогодні
11:05 31 Гру 2022

Зеленська: на Київщині у Бучі фабрика-кухня запрацює вже у вересні

Фото: ОПУ

У Київській області фабрику-кухню, що будується в Бучі, планують запустити вже у вересні 2023 року.

Про це повідомила Перша леді України Олена Зеленська в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону, пише Рубрика.

"Два місяці тому ми запустили будівництво так званої фабрики-кухні в місті Буча разом з американським меценатом Говардом Баффетом. І це буде велике підприємство, яке буде готувати 10 тисяч порцій на день, і допоможе нагодувати три школи найближчих громад.

Це цікавий проєкт, тому що можна контролювати і якість, і виконання робіт на одному підприємстві, а не шукати по школах. І я впевнена, що ми зможемо його масштабувати.

Інші громади вже ним цікавляться. Дуже сподіваюся, що з 1 вересня ці школи почнуть харчуватися з цієї фабрики", – сказала дружина президента.

Перша леді зазначила, що Говард Баффет є великим патріотом України в цій ситуації. Він справді горить бажанням допомагати нашій країні.

"Коли у таких людей, з такими великими можливостями є таке бажання допомагати, то ми залюбки робимо спільні проєкти. Я вже в очікуванні, коли ми це запустимо вже наприкінці серпня", – додала перша леді України.

Як писала Рубрика, у серпні 2022 року в Бучі на Київщині відбулась презентація проєкту нового підприємства – фабрики-кухні, де готуватимуть їжу для учнів у межах реформи шкільного харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: