fbpx
Сьогодні
09:38 31 Гру 2022

У британській розвідці вважають, що росія може завдати ударів по Україні під час свят і цим підірвати дух українців

Фото: Getty Images

Російська федерація, ймовірно, на найближчі дні готує черговий ракетний удар по території України і такими діями спробує підірвати моральний дух українських громадян на свята.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 31 грудня.

У британській розвідці нагадують, що 29 грудня російські війська здійснили чергову хвилю дальніх ударів по території України, насамперед об'єктах енергосистеми.

"Починаючи з жовтня, Росія загалом дотримується тенденції здійснення інтенсивної хвилі ударів кожні сім-десять днів. Росія майже напевно дотримується цього підходу, намагаючись перевантажити українську протиповітряну оборону", – зазначають у огляді.

Водночас розвідувальна спільнота Британії вважає реальною можливість того, що рф "порушить цю схему" та завдасть чергового удару найближчими днями. Таким чином, рф всіляко намагається підірвати "моральний дух українського населення в період новорічних свят".

На початку грудня директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс заявила, що російські сили в Україні зазнали низки невдач – від проблем із моральним духом до нестачі боєприпасів. Оскільки темпи використання останніх у росії більші, ніж виробництва.

У Пентагоні також вважають, що через високу інтенсивність використання артилерії росія змушена використовувати снаряди, виготовлені понад 40 років тому, які мають високий рівень вибухати або не спрацьовувати під час їх використання.

Раніше британська розвідка припускала, що росія на ближчий час може обрати пріоритетом утримання лінії фронту біля Кремінної. Це місто має велике значення як район для логістики для її військ на Донбасі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: