fbpx
Сьогодні
16:02 31 Гру 2022

Туреччина проводить переговори щодо звільнення групи політв’язнів, – Ташева

Туреччина проводить переговори з рф щодо звільнення групи українських політв'знів, однак про конкретні імена чи терміни говорити зарано.

Про це постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева сказала за результатами візиту до Туреччини.

"Щодо звільнення політв'язнів Україна працює на всіх рівнях і залучає різні сторони до переговорних процесів. Що стосується військовополонених, цей процес іде. За посередництва Туреччини були звільнені наші військовополонені – командири-захисники Азовсталі, які зараз перебувають на території Туреччини. Стосовно політв'язнів – це набагато складніший процес. Турецька сторона допомагала кілька років тому звільняти Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова. Зараз вони ведуть перемовини щодо звільнення групи осіб. Конкретних імен я не можу називати, але вони працюють", – сказала Ташева.

Постійна представниця глави держави нагадала, що Офіс Президента передавав партнерам, зокрема турецькій стороні, перелік усіх політв'язнів.

"Ми передали турецькому керівництву перелік літніх незаконно ув'язнених кримських татар, в якому 23 людей. Їхні імена є в загальному списку, але ми зосередили на них особливу увагу, бо вони мають ряд хронічних хвороб, які загострюються та з'являються нові через нелюдські умови утримання", – наголосила посадовець.

Водночас вона зауважила, що російська сторона "дуже не хоче звільняти політв'язнів – кримських татар, не вважаючи їх громадянами України, бо вони мають нав'язаний окупаційний паспорт і росія їх вважає своїми громадянами".

Довідка

26 грудня Таміла Ташева передала раднику президента Туреччини список літніх політв'язнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: