fbpx
Сьогодні
21:33 30 Гру 2022

У рф залишилося близько 11-13% "Іскандерів" і майже стільки ж "Калібрів", - Резніков

Фото: Ілюстративне

росія використовує вже свій стратегічний запас ракет дальнього радіусу дії. Наразі у ворога залишилося близько 11-13% "Іскандерів" і майже стільки ж "Калібрів". Водночас рф має ще майже сім тисяч ракет С-300.

Про це в інтерв'ю виданню "Лівий берег" зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Ми беремо, обліковуємо приблизно, і знаємо, що, умовно кажучи, ракет С-300 у них понад сім тисяч точно. Це дуже багато. Це системи протиповітряної оборони по всій країні, але вони їх почали використовувати як балістичну ракету "земля-земля". Вона в них літає до 200-220 кілометрів, тому вони тероризують Харківщину, Миколаївщину, Херсонщину, Запоріжжя, якраз використовуючи С-300. Для того, щоб дістати до об'єктів нашої критичної інфраструктури на Львівщині, Тернопільщині, Київщині, Одещині, вони вже використовують або носії-літаки – Ту Х-101, Х-555 – до прикладу, або "Калібри" морського базування. Раніше вони використовували "Іскандери" і морського, і наземного базування, в тому числі з території білорусі. Але зараз, коли ми дивимось, скільки і що прилітає, бачимо, що "Іскандери" вони не використовують, тому що не можуть їх виготовляти. Ми порахували, скільки вони по нас випустили, скільки у них було і скільки залишилося. Вони залізли в критичний запас, в них десь близько 11-13% "Іскандерів" залишилося. По їхніх радянських класичних нормах вони мають тримати запас 25-30%. Вони вже в нього залізли. Скоїли злочин з точки зору своєї відповідальності. Те саме по "Калібрах"", – поінформував Резніков.

Довідка

Під час масованої ракетної атаки російських окупаційних військ 29 грудня Сили оборони знищили 58 із 70 крилатих ракет. Володимир Зеленський зазначив, що не виключає, що до Нового року рф може ще раз спробувати атакувати нашу енергетичну інфраструктуру, але не сумнівається, що Україна й українці вистоять.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: