fbpx
Сьогодні
14:33 27 Гру 2022

У кількох українських портах правоохоронці наклали арешт на залізну руду російського олігарха вартістю у 1,8 млрд грн

English version here

166 тисяч тонн залізної руди, вартістю близько 1,8 мільярда гривень, яка належить компанії російського олігарха Алішера Усманова, арештували правоохоронці в кількох портах України.

Про це повідомляють Служба безпеки України, Офіс Генпрокурора та Бюро економічної безпеки.

За даними слідства, щоб не платити податки та інші обов'язкові платежі за імпорт товарів на територію України, службовці компанії використовували механізм так званого "перерваного транзиту".

Так, упродовж 2021-2022 років компанія задекларувала транзит територією України до країн Азії залізну руду на загальну суму понад 1,3 млрд грн.

Але фактично вони відвантажували товар суб'єктам господарювання — резидентам України, при цьому не сплачуючи митні платежі. Таким чином державі завдано понад 118 млн грн збитків, зазначають правоохоронці.

Зазначають, що вся сировина є власністю іноземної компанії. А саме належить юридичній особі-нерезиденту, зареєстрованій в країні ЄС, разом з іншими російськими компаніями, афілійованими із російським олігархом.

СБУ вказує що, за оперативною інформацією, цю сировину представники рф намагалися нелегально переправити морськими суднами на територію росії.

Після цього корисні копалини планували передати на потреби металургійної галузі та воєнно-промислового комплексу рф для забезпечення потреб окупаційних угруповань.

Однак правоохоронці знайшли підпільні склади рф на території декількох морських портів України, де зберігали понад 160 тисяч тонн залізної руди. На цей момент на вилучене майно накладено арешт та ухвалюється рішення, щоби передати його до АРМА.

Про Усманова

російський олігарх Алішер Усманов входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва кремля.

Усманов

Після 24 лютого на нього накладено санкції РНБО України, США та Євросоюзу. Усманову заборонено в'їзд у країни Євросоюзу, а також заморожені всі активи.

США та країнами ЄС накладено санкції на яхти, приватні літаки, віллу та 6 компаній на 66 млн євро, які належать йому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: