fbpx
Сьогодні
20:04 27 Гру 2022

На Харківщині в окупації знаходяться 29 населених пунктів

Евакуація з поки ще захоплених сіл у Куп'янському районі на Харківщини проводиться за запитами, зв'язок із населеними пунктами влада та волонтери підтримують.

Про це сказав на пресконференції начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає "Укрінформ".

"Зараз в окупації знаходяться 29 населених пунктів, це менш як 2% території області. В нас є зв'язок із кожним цим населеним пунктом. Три з них знаходяться в «сірій зоні» – на безпосередньо їхній території ведуться активні бойові дії. На запити щодо евакуації ми реагуємо досить оперативно. Масової евакуації там немає. Ті люди, які бажали виїхати, вже це зробили", – сказав Синєгубов.

На звільнених територіях області, за його словами, досі тривають стабілізаційні заходи.

"На території проводилися стабілізаційні заходи, робота ще триває. В нас, на жаль, ще велика кількість кримінальних проваджень, які веде Національна поліція, обласна прокуратура, Служба безпеки", – зауважив начальник ОВА.

Довідка

Після повномасштабного вторгнення на Харківщині війська рф тимчасово захопили 32% території області. Деякі населені пункти Харківського та Чугуївського районів були звільнені в ході контрнаступу ЗСУ у травні, майже вся захоплена територія (населені пункти Чугуївського, Ізюмського, Куп'янського районів) – у вересні-жовтні в ході масштабної операції українських захисників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: