28 боєзіткнень та 225 артобстрілів за добу: Бахмутський напрямок залишається одним з найважчих

Епіцентром збройної боротьби проти агресора на даний час є Східний фронт. Бахмутський та Авдіївський напрямки й деякі частини Луганщини являються головними гарячими точками.

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, цитує "Армія Inform".

Череватий зауважив: "Наприклад, тільки на Бахмутському напрямку за добу відбулося 28 боєзіткнень та 225 обстрілів різними калібрами артилерії та танками.

Ворог втратив 90 людей вбитими і близько 110 пораненими. Таким чином наші ЗСУ мужністю, характером, злагодженістю не дають прорвати нашу оборону й постійно завдають втрат ворогу".

Речник Східного угруповання військ ЗСУ припустив, що можна очікувати, що ворог, враховуючи власні шалені втрати та виснаженість військ, важкі погодні умови й стійкість нашої оборони, сповільнить свої дії. Збройні Сили України, зі свого боку, діятимуть з огляду на ту оперативну ситуацію, яка складеться.

Череватий зазначив, що на Луганському напрямку є підстави для оптимізму, але потрібно дочекатися завершення запланованих кроків Сил оборони.

"Там відбувається певна інерція перемоги, коли люди чекали подальшого руху і цей рух відбувався — розумно, продумано, грамотно. Постійно наші підрозділи рухалися і робили щось, щоб продовжувати цей рух. Але й враховували, що ворог там доволі потужно системно укріпився.

Така робота триває і зараз. На цьому напрямку є підстави для оптимізму. Крок за кроком відбувається необхідна діяльність, яка наближає щодня звільнення певних метрів-кілометрів нашої землі. Там працюють дуже професійні наші підрозділи, у тому числі, певно, одні з найкращих сьогодні в світі, десантно-штурмові війська", – наголосив він.

Свіжі дописи

  • Новини

Сили ППО вночі знищили усі 29 “Шахедів”

Уночі, 20 травня, російська армія вдалась до чергової нічної атаки проти України. Протиповітряній обороні (ППО)… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1400 окупантів, 14 танків та корабель

Минулої доби, 19 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1400 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська ЗСУ мали успіх на окремих ділянках Лиманського напрямку

Сили оборони змогли протидіяти спробам противника просунутися в глибину території країни. Ситуація на фронті в… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ворог атакував “Шахедами” з півдня всю ніч: Морські сили знищили 4 дрони-камікдзе

У неділю ввечері російські війська запустили по Україні "Шахеди" з південного напрямку. Військово-морські сили Збройних… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ніхто на борту не вижив: президент Ірану загинув під час аварії гелікоптера

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та всі інші пасажири, які були на борту гелікоптера, що напередодні… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.