Рішення дня: Українці запустили унікальний military tech застосунок – тренер зі стрільби Drill

Drill – це military tech застосунок, створений українцями, що має на меті навчити всіх охочих стрільбі з різних видів зброї та розвинути цю навичку на високому рівні.

Про це пише кореспондент Рубрики.

У чому проблема?

З 24 лютого цього року в Україні йде кровопролитна війна з росією. РФ нахабно напала на українські території з півночі на схід та південь.

Своїми ракетними та безпілотними атаками росія зруйнувала міста та селища, а на Донбасі на цей момент йдуть жорстокі бої. Тисячі українців пішли на захист своєї Батьківщини. Ніхто не чекав війни, а тому військовим, а також і цивільним потрібно опановувати військову науку та зброю.

Яке рішення?

Застосунок було розроблено для потреб військових, яким важливо мати змогу продовжувати тренуватись у будь-яких умовах і в будь-який час.

А також для цивільних українців, які хотіли б отримати знання щодо використання зброї, і яким бракує часу чи можливостей для відвідування спеціалізованих стрілецьких клубів або занять із тренером.

Персональний тренер зі стрільби знаходиться прямо в смартфоні! Застосунок вже доступний в App Store та Google Play. Наразі для українців додаток є безкоштовним.

До створення та тестування Drill були залучені українські та міжнародні експерти – чинні військові, спортсмени та представники охоронних організацій.

Усі вправи розроблені на основі багаторічного досвіду участі експертів у реальних бойових діях із застосуванням зброї та у стрілецьких спортивних змаганнях.

"Цей проєкт народився із захоплення стрільбою і тактичними тренуваннями, але набув надзвичайної актуальності з початком війни з Росією. Drill — це певною мірою унікальний мобільний додаток для навчання тактичній стрільбі та самозахисту.

Адже ті застосунки, які є на світовому ринку, містять не структуровану інформацію, не зручні у використанні, дорого коштують або спрямовані на вирішення вузьких завдань.

Розробляючи Drill, ми з командою хотіли створити віртуального персонального тренера, з яким буде зручно працювати незалежно від місця перебування, часу та середовища: тренування в окопах, стрілецькому тирі або вдома.

А з огляду на актуальність наявності стрілецьких навичок в Україні зараз – ми пропонуємо жителям України безплатне користування до завершення війни", – коментує співзасновник і СЕО стартапу Олександр Гусаров.

Як це працює?

Наразі в застосунку є два основні курси з віртуальними тренуваннями на пістолеті та карабіні (АР15/АК74):

● "Сухий базовий карабін" – курс із тренувань для отримання і розвитку базових навичок володіння карабіном;
● "Сухий базовий пістолет" – курс для користувачів, які бажають застосувати "сухі" тренування з пістолетом як основні з метою оволодіти базовими навичками й розвинути їх.

Також користувачам доступні 17 вправ на поводження зі зброєю, які охоплюють як базові вправи, так і вправи для самооборони в умовах обмеженої видимості.

Усі вони сформовані у 7 уроків.

Мають різні рівні складності й підійдуть для тренувань професійних військових, поліціянтів, спортсменів і цивільного населення.

Користувачі застосунку можуть також:

  • складати власну програму тренувань із можливістю підбору вправ і уроків з огляду на персональні цілі,
  • відслідковувати прогрес та отримувати відгуки від професійних інструкторів (live feedback).

Найближчим часом в Drill буде розширено перелік видів зброї, доступної для віртуальних тренувань, а також додано нові програми та окремі вправи.

Окрім цього, вже зараз в роботі у розробників Drill унікальний функціонал на перетині computer visioin і machine learning, який дозволить стрільцям відстежувати хід навчання та отримувати зворотній зв'язок в реальному часі.

"Мета стартапу на найближчі три роки – перетворити Drill на мультиплатформенний універсальний інструмент, за допомогою якого будь-який власник зброї отримає доступ до різноманітної профільної інформації. Ми націлені на потужну експансію на ринки США, Мексики, Бразилії та країн Євросоюзу" – додає Олександр Гусаров.

Свіжі дописи

  • Новини

Безпекова угода з Португалією: Україна провела ще один раунд переговорів

Україна провела черговий раунд переговорів із Португалією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Уряд Естонії продовжив програму протезування для українських військових на 2024 рік

За сприяння Благодійного фонду BGV уряд Естонії продовжив програму протезування для українських військових. Естонські парламентарі… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Зросла кількість постраждалих від удару по Харкову: двоє юнаків – у важкому стані

Унаслідок російської атаки по Харкову 8 травня зросла до семи кількість постраждалих. Про це повідомив керівник… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Посли ЄС схвалили надання Україні надприбутків від заморожених російських активів

Постійні представники ЄС у середу, 8 травня, погодили використання прибутків від заморожених російських активів на… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

З окупованої частини Херсонської області повернули на Україну ще 11 дітей

Ще одинадцятеро дітей з окупованої росіянами частини Херсонської області вдалося вивезти на підконтрольну Україні територію. … Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Міністр оборони Німеччини попросив Швейцарію передати Україні системи ППО, – ЗМІ

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.