fbpx
Сьогодні
20:32 23 Гру 2022

У Туреччині командири з "Азовсталі" чекають приїзду своїх сімей на Новий Рік, - посол Боднар

У зручних, комфортних умовах в Туреччині перебувають визволені із російського полону командири оборони "Азовсталі". Там вони чекають прибуття своїх сімей на Новий Рік.

Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Радіо Свобода.

За словами дипломата, військові забезпечені медикаментами, харчуванням і спортивними тренажерами. Загалом їхній стан покращився, додав він.

Бондар зауважив:"Що, звичайно, обмежено – це пересування і вільний доступ до комунікацій із зовнішнім світом. Це насамперед пов'язано із питаннями безпеки, оскільки є інформація про загрозу їх фізичного знищення. І друге – це умови подальших обмінів, оскільки багато наших героїв перебувають надалі у російських застінках, і нам потрібно проводити роботу з їх звільнення".

Також український посол у Туреччині висловив сподівання, що буде час, аби захисники "Азовсталі" з'явилися публічно і продемонстрували відмінність між тим, як вони виглядали, коли були визволені з полону, і сьогодні.

Довідка

Нагадуємо, у ніч на 22 вересня стало відомо про масштабний обмін полоненими між Україною та рф. Україна повернула з російського полону 215 військових, 108 з них – бійці полку "Азов". Київ віддав москві кума  володимира путіна Віктора Медведчука і ще загалом 55 російських полонених. П'ятеро звільнених з російського полону командирів оборони "Азовсталі" до кінця війни будуть перебувати у Туреччині під протекцією президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: