fbpx
Сьогодні
20:05 23 Гру 2022

МАГАТЕ розгорне постійні групи на АЕС України

English version here

Фото: twitter.com/iaeaorg

До розгортання груп на постійній основі на Хмельницькій, Рівненській та Південноукраїнській атомних електростанціях (АЕС), а також на Чорнобильському майданчику, готується міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Про розгортання груп МАГАТЕ на чотирьох українських об'єктах ще минулого тижня домовилися прем'єр Денис Шмигаль та гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, пише "ЄП".

Ці місії мають на меті надання технічної підтримки та допомоги, необхідної для підтримання високого рівня ядерної та фізичної ядерної безпеки та зменшення ризику ядерного інциденту або аварії, повідомляють в агентстві.

16 грудня Україна зазнала значних обстрілів по всій території. Це призвело до зниження потужності Хмельницької та Рівненської АЕС, а також відключення від електромережі Південноукраїнської АЕС. Жодна з атомних електростанцій України не зазнала втрати потужності за межами майданчика.

Наразі на цих трьох АЕС знову працюють усі дев'ять енергоблоків.

В МАГАТЕ також зазначають, що дипломатичні зусилля зі створення охоронної зони ядерної безпеки навколо Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) України просуваються вперед.

Довідка

росія заявила, що не віддасть контроль над ЗАЕС для створення зони ядерної безпеки.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: