fbpx
Сьогодні
12:35 22 Гру 2022

Укренерго: В енергосистемі країни досі значний дефіцит, під'єднали ще один блок АЕС

Фото: Енергоатом

22 грудня продовжує зберігатися значний дефіцит потужності в енергетичній системі, до мережі під'єднали ще один з блоків атомних електростанцій.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

У компанії розповіли, що працюють усі види генерації. Окрім того, триває набір потужності підключеного блоку АЕС.

Укренерго зазначив, що продовжують зберігатися певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж через систематичні ракетні та безпілотні атаки.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень, додали у компанії.

Найскладніша ситуація залишається у центральному регіоні та у Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни.

В Укренерго пояснюють, що, хоча ремонтні роботи тривають цілодобово, отримані пошкодження об'єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Тому їхнє відновлення вимагає значного часу.

Довідка

Нагадаємо, що у Києві зараз найскладніша ситуація з електропостачанням в Україні через пошкодження мереж і обладнання: через атаки росіян знищено 60% трансформаторів.

 "Змін на краще нема. Сьогодні ситуація з постачанням у Києві – найскладніша у країні. Є ті райони, хто отримує світло близько 5 годин на добу. Є ті, хто зі світлом 2-3 години на добу. А є ті, хто без світла взагалі з останнього обстрілу.

Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання", Сергій Коваленко у Facebook.

Як писала Рубрика, у центральному регіоні України, а зокрема на Київщині та у столиці зберігається значний дефіцит потужності енергосистемі. У Києві забезпечують менш ніж половину потреби споживання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: