fbpx
Сьогодні
20:32 22 Гру 2022

У 2023 році G7 надасть Україні $32 млрд бюджетної підтримки

English version here

За підсумками зустрічі 22 грудня міністри фінансів країн "Групи семи" оголосили про наміри направити до 32 мільярдів доларів бюджетної підтримки Україні. А, за необхідності, збільшити цю суму.

Про це йдеться у спільній заяві глав міністерств фінансів G7, пише Рубрика.

"Щоб підкреслити нашу непохитну відданість підтримці України разом з міжнародним співтовариством, сьогодні ми підтверджуємо наш спільний підхід щодо скоординованої бюджетної та економічної підтримки в наступному році відповідно до потреб уряду України: на 2023 рік ми вже мобілізували до 32 мільярдів доларів США бюджетної та економічної підтримки для України і продовжуємо досягати подальшого прогресу", – зазначають вони.

Глави Мінфіну держав "Групи семи" уточнюють, що до цієї суми входять, серед іншого, затверджена Європейським Союзом програма макрофінансової допомоги в розмірі 18 мільярдів євро, бюджетна допомога США, передбачена в законопроєкті, що очікує схвалення, а також кредит Світового банку під гарантії Великої Британії.

"Ми готові зробити більше, якщо це буде необхідно, щодо бюджетної та економічної підтримки на додаток до нашої військової, гуманітарної допомоги, співпраці у сфері розвитку та підтримки на ранній стадії відновлення. Ми також наполегливо закликаємо інших донорів посилити свою підтримку", – йдеться в заяві.

У "Групі семи" також нагадали, що протягом 2022 року залучили для бюджетних потреб України 32,7 мільярда доларів.

Нагадаємо, лідери "Групи семи" на віртуальній зустрічі 12 грудня, у якій також брав участь президент Володимир Зеленський, домовилися продовжувати підтримку України, зокрема фінансову, в її повномасштабній війні з росією.

Вони також оголосили, що для підтримки відновлення України "Група семи" створить "багатосторонню донорську координаційну платформу разом з Україною та нашими міжнародними партнерами". При платформі буде створено секретаріат, а також будуть призначені представники від урядів G7, перша зустріч яких планується на січень 2023 року.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: