fbpx
Сьогодні
20:49 22 Гру 2022

Шмигаль прогнозує створення Центру уряду: скоротиться бюрократія та значна кількість витрат

Прем'єр Денис Шмигаль прогнозує у першому півріччі 2023 року створення Центру уряду.

Про це пише Рубрика з посиланням на слова Шмигаля в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Шмигаль розповів: "Мені хотілось би, щоб орієнтовно в першому півріччя наступного року ми це зреалізували. Моя мрія взагалі, щоб увесь уряд України помістився в цій будівлі (Будинок уряду на вул. Грушевського).

Якщо всіх посадити тут, ви навіть не уявляєте, наскільки скоротиться бюрократія і час прийняття рішень, а також посилиться координація. Це точно можливо, я глибоко у цьому переконаний".

Прем'єр назвав ідею створення Центру уряду "дуже прагматичним питанням".

"Як показав аналіз, на сьогоднішній день в кожному міністерстві, в кожному органі виконавчої влади від 40 до 60% витрат йде на обслуговуючі функції. Так чому б не зробити це в єдиному центрі? Цим шляхом йде весь цивілізований світ, компанії об'єднують та цифровізують багато підрозділів в різних країнах: бухгалтерія, кадри, документообіг. Тому, якщо якусь допоміжну функцію можна об'єднати і на цьому отримати багатократну економію бюджету, це потрібно робити.

Таким чином, якщо утворити Центр уряду, який буде надавати послуги відділу кадрів, бухгалтерії, підготовки документів кожному міністерству, то в міністерствах можна скоротити колосальну кількість витрат", – зауважив прем'єр.

Довідка

Президент Володимир Зеленський 9 листопада провів нараду з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, віце-прем'єрами та кількома членами уряду, де була узгоджена чергова концепція перебудови  Кабінету міністрів. Згідно з нею, кількість міністерств у Кабміні планується сколротити до 14, замість поточних 20.

Також зазначалося, що планується виокремити так званий Центр уряду для координації стратегій й програм міністерств. Він безпосередньо підпорядкований прем'єр-міністру.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: