fbpx
Сьогодні
14:21 20 Гру 2022

"Вибуховий подарунок" для Польщі: замглаву ДСНС України відсторонили з посади, - польське МВС

За вручення подарунка, який згодом вибухнув у кабінеті глави поліції Польщі, в Україні відсторонили заступника глави ДСНС Дмитра Бондара.

Про це глава МВС Польщі Маріуш Камінський заявив повідомив у своєму Twitter.

"Я отримав інформацію, що особа, відповідальна за передачу подарунка коменданту поліції Польщі генералу Шимчику, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал Бондар, відсторонений від посади.

В Україні також відкрито кримінальне провадження у цій справі", написав Камінський.

Зазначають, що у вівторок генерал Шимчик, головний комендант поліції Польщі, має з'явитися до регіональної прокуратури Варшави на допит.

Раніше розмові з RMF FM Шимчик розповів, що один із двох гранатометів, подарованих йому в Україні, вибухнув, коли він намагався перемістити їх у своєму кабінеті.

Як він зазначив, його запевнили в Україні, що гранатомети використані і безпечні.

Нагадаємо, що ДСНС України напередодні розповіла, як до головного коменданта поліції Ярослава Шимчика потрапив гранатомет, який вибухнув в штаб-квартирі поліції у Варшаві.

Як писала Рубрика, 15 грудня Головного коменданта поліції Польщі генерала Ярослава Шимчика було госпіталізовано. У будівлі Головного управління поліції вибухнув "подарунок з України".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: