fbpx
Сьогодні
16:43 20 Гру 2022

Військові з Бахмута передали Зеленському прапор для Конгресу США

Українські військовослужбовці передали Президентові Володимиру Зеленському синьо-жовтий прапор зі своїми підписами для Конгресу США. Глава держави заявив, що це буде натяк щодо потреб України у посиленій підтримці з боку американських партнерів.

Про це йдеться у відео за результатами поїздки на Донеччину, наданому ЗМІ пресслужбою ОП.

"(Воїни – ред.) передали наш прапор зі своїми підписами. У нас непроста ситуація, ворог збільшує свою чисельність. Наші хлопці більш сміливі, і треба посилена зброя. Ми передамо Конгресу, передамо Президенту США від хлопців вдячність за їх підтримку. Але цього замало. Це такий натяк: цього замало", – розповів Зеленський.

Президент також зауважив, що відвідав передові позиції на Донеччині, адже українські воїни захищають наші життя, віддають свої життя за це, "і ми хоч іноді повинні ризикувати своїми, щоб підтримати".

Глава держави подякував захисникам Бахмута за стійкість і міцність, наголосивши, що вони боронять не лише схід України, а всю державу.

"Ми з вами бачимо, що залишається по тому, де вони (росіяни – ред.) проходять: нічого живого. Питання не в Донбасі. Тому я хочу вам сказати: тут, на Донбасі, ви захищаєте всю Україну! Тому що після Донбасу вони (росіяни – ред.) все це зроблять і в інших містечках нашої держави, бо вони не хочуть нічого українського. Я впевнений у цьому. Тому на ваших плечах захист не Донбасу, а захист всієї України", – сказав Зеленський.

Президент вручив нагороди військовослужбовців та разом із ними вшанував пам'ять загиблих захисників.

Під час спілкування глави держави з бійцями на фоні лунали звуки вибухів.

Довідка

Президент Володимир Зеленський у вівторок відвідав місто Бахмут на Донеччині.

За словами речника глави держави Сергія Никифорова, Президент поспілкувався з військовими, які обороняють Бахмут, відвідав передові позиції однієї з бригад, заслухав доповідь про оперативну обстановку та вручив державні нагороди захисникам.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: