fbpx
Сьогодні
10:22 20 Гру 2022

У британській розвідці прокоментували візит путіна до "штабу війни" з Україною

Фото: Ілюстративне

Показати колективну відповідальність за провали у війні з Україною мав показати візит диктатора країни-агресорки володимира путіна у штаб так званої "спеціальної військової операції" 16 грудня.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на припущення розвідки в огляді Міноборони Британії станом на 20 грудня.

"16 грудня президент росії володимир путін відвідав Об'єднаний штаб спеціальної військової операції. На відеозаписі путін зустрівся з низкою високопоставлених військових, включаючи начальника Генерального штабу Валерія Герасимова та міністра оборони Сергія Шойгу.

Він запропонував внести пропозиції щодо подальших кроків Спеціальної військової операції", –зазначають британські розвідники.

У ході цієї демонстративної зустрічі путін, вочевидь, мав намір продемонструвати колективну відповідальність за проведення військових операцій в Україні, наголошують в огляді.

"Ця демонстрація, ймовірно, була спрямована на те, щоб зняти з Путіна відповідальність за військові невдачі, високий рівень смертності та зростання незадоволення населення мобілізацією. Телевізійні кадри, ймовірно, були також покликані розвіяти чутки в соціальних мережах про відставку генерала Герасимова", підкреслюють у звіті.

У своєму огляді в понеділок британська розвідка розглянула тактику групи "Вагнера" під Бахмутом, яка полягає у використанні засуджених найманців як витратного матеріалу.

Окрім того, у британській розвідці вважають, що заснування росією "фронту творчих бригад" не допоможе окупантам на фронті.

Також за даними британської розвідки, російські військові продовжують будувати оборонні укріплення уздовж лінії фронту, які за своїми характеристиками практично не змінилися з часів Другої світової війни і в сучасних умовах мають сумнівну ефективність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: