“Рубрика” розповіла на європейському форумі, чому важливо підтримувати українські медіа

"Рубрика" взяла участь у медіа конференції Східного партнерства та наголосила, чому локальні ЗМІ України потребують більше підримки від європейських країн. 

Медіа конференцію Східного партнерства провели на початку грудня у Празі. У заході взяли участь близько сотні журналістів та медіа фахівців, в тому числі і представники незалежних медіа країн Східного партнерства — Вірменії, Грузії, Азербайджану, України, Молдови та Білорусі. Однією з представників від України стала Олександра Вороніна — редакторка англомовної версії "Рубрики". 

Східне партнерство — зовнішньополітична ініціатива Європейського Союзу, яка поширюється на шість східноєвропейських країн: Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну.

На конференції обговорили найгостріші проблеми, з якими стикаються медіа та журналісти в країнах Східного партнерства, зокрема в Україні. Насамперед це постійна боротьба з російською пропагандою на тлі збройного нападу росії на Україну, проблеми стійкості незалежних медіа та професійної журналістики та способи її підтримати, в тому числі і через відновлення політичних зобов'язань, програм та стратегій ЄС щодо незалежної журналістики та свободи ЗМІ.

"Рубрика" розповіла про те, чому підтримка незалежних медіа в Україні — це критична потреба, та чому ЄС має спрямувати на це  більше ресурсів.

Зокрема, висвітлення подій в Україні, донесення об'єктивних новин про війну росії в Україні та її наслідки світу та боротьба з роспропагандою — одні з ключових задач українських медіа, які потребують підтримки. Та цим діяльність і корисність незалежних медіа не обмежується. Так, редакторка англомовної версії "Рубрики" Олександра Вороніна розповіла, що навіть попри те, що з початком вторгнення домінують новинні матеріали, коли журналісти інформують про події з гарячих точок, сайт продовжує втілювати багато сміливих проєктів, висвітлюючи не лише проблеми, але й рішення до них:

"Мені дуже подобається, що ми не боїмося розвивати місцеві історії. Є багато напрямків. Але наведу особливий приклад. Ми розповідаємо, як громади знаходять рішення в умовах війни. Візьмемо, наприклад, питання екологічних воєнних злочинів в Україні. Ми говоримо з експертами й активно долучаємося до теми. Наприклад, ми їздили до Національного природного парку "Тузловські лимани" і повідомили про загибель чорноморських дельфінів, які викидаються на берег у величезній кількості. В Україні цей вид під охороною, але ця проблема поширилася на весь Чорноморський басейн. Ми говорили не лише про злочини росії, а й запитували експертів, як відновити екосистему". 

Документування таких випадків, збирання експертних думок та пропозиції реальних рішень для подолання наслідків повномасштабного російського вторгнення в Україну — одні з ключових задач "Рубрики" на сьогодні.

Читайте повну версію

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: мешканці одного з тернопільських ОСББ передали дрони бригаді тероборони ЗСУ

У Тернополі мешканці комплексу ОСББ "Юнона" передали дрони для бійців 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: унаслідок російських атак по Україні різко зросла кількість загиблих дітей

Цього року майже на 40% порівняно з минулим зросла кількість дітей, які загинули внаслідок російських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Сили оборони підтвердили, що війська рф прорвалися та контролюють частину Очеретиного на Донеччині

Російсько-окупаційні війська прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки Донецької області, там їм вдалося закріпитися.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ISW: ЗСУ зможуть стабілізувати фронт та наприкінці року почнуть обмежений контрнаступ

Російська армія таки використає окремі переваги й адаптацію, щоб створити суттєву загрозу для українських Сил… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Армія рф знову втратила майже 1100 своїх солдатів, а також 11 танків та 43 артсистеми

Минулої доби, 27 квітня, Сили оборони ліквідували ще майже 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському напрямку, ворог атакував позиції ЗСУ 35 разів

Минулої доби, 27 квітня, російські війська на Куп’янському та Лиманському напрямках штурмували активно укріплення Сил… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.