fbpx
Сьогодні
09:32 20 Гру 2022

Нову чотиримісячну програму для України схвалив МВФ: що відомо

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Моніторингову програму із залученням Ради фонду для України, яка триватиме 4 місяці і стане передумовою до нової програми фінансування МВФ схвалило керівництво Міжнародного валютного фонду.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу Національного банку.

У пресслужбі розповіли, що програма передбачає низку заходів для:

  • посилення мобілізації доходів держбюджету,
  • пожвавлення внутрішнього боргового ринку,
  • зміцнення фінансового сектора,
  • підвищення прозорості й ефективності управління в секторі державних підприємств.

"З огляду на наявність макроекономічної рамки, підтвердженої МВФ, Україна розраховує, що затвердження програми зможе надати нашим партнерам упевненість та оптимальні умови для забезпечення достатньої ритмічності фінансових надходжень в умовах значних потреб у платіжному балансі та державному бюджеті", – зазначає голова НБУ Андрій Пишний.

Очільник фінустанови наголосив, що НБУ готовий виконати всі взяті на себе зобов'язання за програмою.

У Нацбанку нагадали, що у понеділок, 19 грудня, Рада виконавчих директорів МВФ обговорила ухвалену керівництвом МВФ Моніторингову програму із залученням Ради фонду для України.

Вона базується на рамкових макроекономічних параметрах, погоджених з МВФ, та спрямована на допомогу Україні в підтримці макроекономічної та фінансової стабільності.

У рамках оновлення стратегії фінансового сектору НБУ разом з експертами МВФ розробить принципи оцінки якості активів та проведення стрес-тестів для банків.

Це є одним зі структурних маяків Моніторингової програми для України. Програма передбачає комплекс заходів для стримування емісійного фінансування бюджету наступного року.

Програма триватиме 4 місяці та не передбачатиме безпосередньо фінансової допомоги, проте є необхідною передумовою для переходу до нової довгострокової програми розширеного фінансування МВФ.

Довідка

Як писала Рубрика, Місія МВФ у п'ятницю, 11 ноября, провела онлайн-дискусії з представниками України щодо нової програми кредитування.

Нагадаємо, що  також Місія МВФ по Україні провела роботу у Відні у понеділок, 17 жовтня та тривала до 20 жовтня включно.

За підсумками роботи Місія заявила про продуктивні дискусії та продовження роботи над моніторинговою програмою за участю Ради директорів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: