fbpx
Сьогодні
21:56 20 Гру 2022

Кулеба закликав світ визнати терористичною організацією російську ПВК "Вагнера"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ визнати російську приватну військову компанію "Вагнера" терористичною організацією через її діяльність в Україні та Африці.

Про це Кулеба заявив на брифінгу у вівторок, передає ЄП.

"Україна, яка найбільше потерпає від злочинної діяльності ПВК "Вагнера", підтримує позицію країн Африки, які розглядають "вагнерівців" як суттєву загрозу безпеці. Треба негайно визнати їх терористичною організацією", – сказав він.

Глава МЗС нагадав, що російські найманці не лише знищують місто Бахмут на Донеччині, а й ведуть підривну діяльність в африканських країнах: у Буркіна-Фасо допомагають військовій хунті в обмін на розробку родовищ золота, а в Малі – підтримують нинішню військову хунту.

"Вагнерівцям" вигідне послаблення африканських країн, бо в умовах хаосу легше грабувати природні ресурси регіону і вкладати їх потім у спорядження і фінансування своїх підрозділів в Україні. Отакий простий зв'язок між видобутком "Вагнером" золота в Африці і бойовими діями на території України, які веде це терористичне угруповання", – наголосив Кулеба.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: