fbpx
Сьогодні
14:35 19 Гру 2022

У Києві новорічну ялинку засвітили за допомогою велосипеда та "різдвяних колес" з електрички: як працює це рішення

English version here

19 грудня, на День Святого Миколая, новорічну ялинку на залізничному вокзалі Києва засвітили за допомогою велосипеда та "різдвяних колес" з електрички, яка весною евакуйовувала місцевих мешканців з-під Ірпеня.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема? 

Внаслідок російських обстрілів по об'єктах енергетичної інфраструктури, майже по всій Україні діють графіки стабілізаційних чи аварійних відключень електрики. Українці сидять мінімум по чотири години на добу без світла. Але грудень – це початок новорічних та різдвяних свят. І попри все нам хочеться трішки свята та яскравої ялинки. Проте як це зробити в умовах відключень електроенергії?

Яке рішення?

Сьогодні, 19 грудня, на залізничному вокзалі у Києві засвітили ялинку, яка сяє від велосипеда та "різдвяних колес" з електрички, що весною евакуйовувала місцевих мешканців з-під Ірпеня. Охочих засвітити ялинку багато, інколи утворюються черги. На вокзалі святкова атмосфера, грає різдвяна музика, інколи в хол приходить навіть Святий Миколай.

У Києві новорічну ялинку засвітили за допомогою велосипеда

Як це працює? 

Біля новорічної ялинки репортер "Рубрики" зустрічає розробника велосипеду, Віктора Воржевітіна. Він радить, як правильно крутити педалі, щоб отримати максимальний результат. За професією Віктор електрик, працює в одній з електромонтажних організацій "Укрзалізниці".

"Залізниця попросила нас зробити такий тренажер, який генерує енергію. Хочеш свята – сів, покрутив та запалив для своєї коханої зірочки, зробив дітям свято. Основа конструкції велотренажер, вітчизняного виробництва, Hop-sports. Зроблена просторова рама, поставлений генератор від автомобіля та звичайний інвертор. Велотренажер запалює половину ялинки", – говорить Віктор.

У Києві новорічну ялинку засвітили за допомогою велосипеда

Другу половину ялинки запалюють різдвяні колеса з електрички, яка весною евакуйовувала українців з-під Ірпеня.

За словами Віктора, людина може видати десь 200 ват, завдяки цьому можна заряджати п'ять-шість мобільних телефонів одразу. А підготовлена людина може видати 300-350 ват, а в піку, секунд на п'ять, видати і пів кіловата. Звичайна людина, якщо буде їхати в спокійному темпі, за декілька годин зможе зарядити автомобільний акумулятор, в який потім за допомогою інвертора можна вмикати побутові прилади.

У Києві новорічну ялинку засвітили за допомогою велосипеда

У Києві новорічну ялинку засвітили за допомогою велосипеда

У Києві новорічну ялинку засвітили за допомогою велосипеда

Фото: Рубрика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: