fbpx
Сьогодні
12:08 18 Гру 2022

Україна отримала першу партію енергетичного обладнання з Азербайджану, її розподілять по регіонах

English version here

Фото: Фейсбук/ Міністерство енергетики України

Від Азербайджану надійшла допомога, яка містить вантаж енергетичного обладнання для підтримки енергетичного сектора України. Генератори та трансформатори передадуть до українських регіонів, які найбільше постраждали від російських ракетних атак.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук пресслужби Міністерства енергетики України.

Особисто зустрів вантаж тимчасовий повірений у справах посольства Азербайджану в Україні Сабір Рзаєв.

"Маю честь вручити першу партію чергової гуманітарної допомоги, яку Азербайджан надав у відповідь на запити від України", — розповів дипломат.

Рзаєв зазначив, що енергетичне обладнання надане, щоби забезпечити безперебійною електроенергією постраждалі території України.

Азербайджан, енергообладнання

Фото: Фейсбук/ Міністерство енергетики України

Перша партія обладнання з Азербайджану вагою понад 52 тонни складається з 45 силових трансформаторів та 5 електростанцій резервного живлення різної потужності.

Найближчим часом планують відправити другу партію.

Цей вантаж передадуть операторам систем розподілу, зокрема Миколаївської, Сумської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Чернігівської областей, та генерувальним компаніям.

Як писала Рубрика, загалом у допомозі від ЗАТ "Азеренерджі" буде 45 силових трансформаторів i 50 генераторів. Їхня загальна вартість становить понад 800 тисяч доларів.

Довідка

Нагадаємо, що США, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Зазначимо, що Німеччина пообіцяла надати Україні 470 електрогенераторів різної потужності загальною вартістю 19,5 млн євро.

Також Естонія передала українським містам ще 11 автобусів з генераторами і енергетичним обладнанням.

Франція передала 100 генераторів середньої потужності. А Нидерланды анонсировали предоставление трансформаторов, коммутационных компонентов и кабелей.

Як писала Рубрика, Канада подарує українським енергетикам 50 освітлювальних веж, які спростять спеціалістам ремонт мережі у нічну годину.

Сполучені Штати Америки відправили до України першу партію обладнання для енергетичної інфраструктури 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: