fbpx
Сьогодні
19:52 18 Гру 2022

У Чернівцях здійснюють вибіркові перевірки переселенців: майже 300 осіб втратили виплати

У Чернівцях проводять вибіркові перевірки фактичного місця проживання чи перебування внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє АСС, пише Рубрика.

В разі відсутності ВПО за фактичним місцем проживання чи перебування посадова особа Нацслужби вносить відповідний запис в акт.

Переселенцям залишають повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до управління для проходження ідентифікації. Якщо зазначений термін порушено, управління з наступного місяця припиняє виплату допомоги на проживання. Станом на 15 грудня працівники департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради опрацювали результати перевірок щодо підтвердження фактичного місця проживання 702 внутрішньо переміщених осіб, з них припинили надання допомоги на проживання 298 особам.

Для поновлення виплати допомоги особі необхідно звернутися з відповідною заявою до органу соцзахисту населення. Також переселенці, у разі зміни місця проживання, зобов'язані повідомити про це уповноваженому органу протягом 10 днів, а у разі добровільного повернення до покинутого місця проживання не пізніше як за 3 дні до від'їзду.

"У разі зміни фактичного місця проживання/перебування заявнику видається довідка з внесенням змін про фактичне місце проживання з вилученням раніше виданої довідки, про що вносяться зміни до Єдиної інформаційної бази про внутрішньо переміщених осіб. Повідомлення про зміни фактичного місця проживання чи добровільне повернення до покинутого місця проживання можна подати через Портал "Дія", – повідомляють у департаменті соціальної політики Чернівецької міської ради.

Довідка

Раніше повідомлялося, що внутрішньо переміщених осіб перевірять за місцем їхньої реєстрації й у разі їхньої відсутності соцвиплати будуть припинені. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко. Перевірки зумовлені великою кількістю звернень про те, що частина переселенців не перебуває за місцем фактичної реєстрації.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: