fbpx
Сьогодні
Фото 11:20 18 Гру 2022

Воїн одного з підрозділів 112-ї Бригади ТрО у Києві збив з кулемета крилату ракету

Фото: РУБРИКА

16 грудня, під час чергового масованого ракетного обстрілу, Олег Василишин, боєць 112-ї бригади Територіальної оборони Збройних сил України, знаходячись на позиції на відстані один кілометр від важливого енергетичного об'єкта в місті Києві, збив з трофейного кулемета, який його побратими захопили у боях на сході України, одну з ракет, яка мала вцілити в будівлю. У результаті ракета впала в 400 метрах до цілі і не розірвалася.

Олег − киянин, військового досвіду не мав, до початку російського наступу працював пакувальником у "Книгарні Є". За дві години після початку повномасштабного вторгнення вже був в черзі до військкомату.

Олег Василишин

Олег розповів у коментарі для "Рубрики", як влучив в ракету:

"Почалась повітряна тривога, командир віддав наказ заступити на вогневий рубіж, я отримав попередження з якої сторони будуть йти ракети та приблизний час. Повертаю трохи голову, бачу ракету, без усіляких роздумів знімаю кулемет з запобіжника та починаю стріляти на упередження. Пару черг вистрілив, потім бачу ракета розлетілася.

Одразу подумав що я помер, що ракета зірвалась. Але дивлюся, всі живі.

По ракеті стріляв вперше. Я шокований. Дуже вдячний богу, що все вдалося. Взагалі, шанс збити з кулемета ракету – один на мільярд".

Олег Василишин

Олег дуже скромний, така велика увага преси для нього дуже незвична. А ще, отримав за день більше 400 повідомлень. Сміється: "Легше телефон викинути, ніж відповісти на них. Та й мені ракету збити простіше, чим зараз про це розповідати".

Олег Василишин

Олег Василишин

17 грудня 2022 року командир 112-ї бригади Територіальної оборони Збройних сил України полковник Олександр Павлій нагородив солдата Олега Василишина та командира підрозділу відзнаками.

Олег Василишин

Олег Василишин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: