fbpx
Сьогодні
23:05 17 Гру 2022

Євробачення-2023: З перемогою у Нацвідборі Ткаченко привітав гурт TVORCHI

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко привітав гурт TVORCHI з перемогою у Національному відборі на Євробачення-2023.

Про це Ткаченко написав у Телеграмі.

"Вітаю TVORCHI з перемогою на Нацвідборі Євробачення-2023. Впевнений, що Україна буде гідно представлена на події в Ліверпулі", зазначив міністр у дописі.

"Ми були свідками чудового фіналу національного конкурсу. В котрий раз переконались, що наша країна – творча, креативна, талановита, незламна. Навіть під час війни організація і проведення заходу та виступи учасників були на найвищому рівні. Символічно – фінал відбувся в метро", наголосив очільник відомства.

Міністр підкреслив, що "вперше українці, користуючись передовими технологіями, голосували за кандидата-фаворита онлайн, в застосунку "Дія". Тож 50% рішення було за глядачами в "Дії", інші 50% — за жюрі в залі. Завдяки онлайн-голосуванню, за TVORCHI проголосувало понад 166 тисяч людей".

Як писала Рубрика, 17 грудня відбувся фінал Національного відбору на міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2023, де українці визничали переможця, який представлятиме Україну в Ліверпулі у травні 2023 року. Ним став гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Коли і де буде проходити Євробачення 2023

Український гурт Kalush Orchestra переміг на "Євробаченні-2022", тож наступний пісенний конкурс мав відбутися в Україні. Проте Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що конкурс-2023 пройде у Великій Британії, яка цьогоріч посіла друге місце. В Україні "Євробачення" не відбудеться через повномасштабну війну.

Так, 67-й пісенний конкурс "Євробачення" прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 та 11 травня. Крім того, з наступного року змінюються правила голосування у півфіналах.

Конкурс відбудеться від імені України, тож в України залишається місце у фіналі. Крім того, представники "Суспільного мовлення" співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час "Євробачення-2023".

Рубрика:
Події Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: