fbpx
Сьогодні
21:21 17 Гру 2022

€100 мільйонів виділив Євросоюз на відновлення шкіл в Україні

English version here

Пакет підтримки в обсязі 100 млн євро на відновлення пошкоджених війною шкіл підписали Європейський Союз та Україна.

Про це повідомляють на сайті Представництва ЄС в Україні.

Повідомляють, що допомога надходитиме до України через гуманітарних партнерів ЄС, а частково – як бюджетна підтримка для уряду України.

"Європейська Комісія та уряд України підписали угоду про пакет підтримки в обсязі 100 мільйонів євро для відновлення і реабілітації шкільних закладів, зруйнованих внаслідок повномасштабної агресії росії проти України, – рівно за три місяці по тому, як президентка Урсула фон дер Ляєн оголосила про це у своєму зверненні "Становище Союзу за 2022 рік", наголошують у повідомленні.

66 млн євро буде надано безпосередньо уряду України у якості бюджетної підтримки.

Комісія працюватиме спільно з українським урядом та Фондом Олени Зеленської.

"Протягом найближчих тижнів комісія розраховує виділити 66 млн євро бюджетної підтримки. UNOPS та ПРООН розпочали оцінку шкоди, завданої об'єктам, що підлягають відновленню на місцях.

Очікується, що більшість навчальних закладів, на які поширюється цей грант, будуть відремонтовані до початку наступного навчального року – в період з грудня 2022 до вересня 2023 року", – наголосили у представництві.

Зазначають також, що Єврокомісія виділила з поточного контракту з польським банком розвитку Bank Gospodarstwa Krajowego близько 14 млн євро на придбання шкільних автобусів.

Також започаткувала загальносоюзну кампанію солідарності з благодійної передачі шкільних автобусів для України. Наразі з ЄС та його держав-членів до України вже прямують приблизно 240 автобусів.

Пакет допомоги у розмірі 100 млн євро включає, зокрема, 34 млн євро гуманітарної допомоги.

  • 20 млн євро спрямовуються через Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS),
  • 14 млн євро – через Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

Ця підтримка зосереджуватиметься на дрібному та середньому ремонті. Зокрема на ремонті вікон, дахів, дверей, санітарного обладнання і опалення, а також на наданні шкільного обладнання для навчальних приміщень та бомбосховищ.

Ще 66 млн євро буде надано безпосередньо уряду України у якості бюджетної підтримки.

Нагадаємо, що ворожі обстріли пошкодили або знищили на території України понад 2800 навчальних закладів, що мало негативні наслідки для 5,7 млн дітей шкільного віку.

У багатьох не залишилося шкіл, до яких вони ходили.

Як раніше писала Рубрика, в Україні збирають заявки про потреби від шкіл, які постраждали від війни. Вони можуть отримати допомогу на відновлення або інші потреби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: