Армія рф не зможе взяти Київ, навіть якщо знову спробує атакувати, – ISW

Вкрай малоймовірно, що російські війська зможуть захопити Київ, навіть якщо знову атакуватимуть українську столицю з території білорусі, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Про це повідомляє ISW.

Як відомо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist розповів, що росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів.

Глава ЗСУ не сумнівається, що вони знову підуть на Київ.

В ISW переконані, що у випадку повторного наступу на північ України російські війська навряд чи будуть більш успішними взимку 2023 року, ніж вони були в лютому 2022 року.

Аналітики інституту вважають, що збройні сили росії сильно деградували і не мають бойової потужності, яку вони мали, коли рф спробувала і провалила свою повномасштабну спробу захопити Київ у лютому 2022 року.

Також в інституті відзначають, що російські війська не змогли захистити свої здобутки по всій Україні і втратили понад 70 тис. кв. км окупованої території з моменту відходу з-під Києва.

Аналітики наголошують, що наразі росіяни в Бахмуті просуваються не більше ніж на 100-200 м за день після того, як зосередили там свої основні зусилля.

А ще, йдеться у звіті ISW, росія не встановила перевагу в повітрі та значною мірою вичерпала свій арсенал високоточних боєприпасів.

"Українські війська, зі свого боку, підготували значні оборонні укріплення на півночі України і зараз краще підготовлені до оборони, ніж у лютому 2022 року.

Місцевість поблизу білорусько-українського кордону не сприяє веденню маневреної війни, а можливі шляхи вторгнення з білорусі до Києва пролягають через вузькі місця в Чорнобильській зоні відчуження, які українські війська вже навчилися захищати", – додають аналітики інституту.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Словацькі слідчі перевіряють імовірну причетність інших осіб до замаху на Фіцо

У Словаччині слідчі перевіряють версію замаху на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, згідно з якою нападник діяв… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з російської федерації використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.