fbpx
Сьогодні
14:02 15 Гру 2022

В Україні реформу зрошення підтримають Нідерланди

Для реалізації проєктів з відновлення та модернізації систем зрошення в Україні планує надати пітримку Королівство Нідерландів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства за результатами зустрічі представників міністерства з послом Королівства Нідерландів в Україні Єннесом де Молом.

У відомстві зазначили, що сторони обговорили можливості співпраці та подальший план дій для реалізації проєктів з відновлення та модернізації систем зрошення і дренажу. А також обговорили реформу управління та сталого використання цих систем.

"Попри війну, Мінагрополітики проводить реформу в управлінні зрошувальними та дренажними системами. Наша мета – ефективне втілення цієї реформи.

Ми шукаємо партнерів, щоб запровадити в Україні найкращі практики світового досвіду", – зауважив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Він наголосив, що відповідно до нової аграрної політики та рекомендацій ЄС, Мінагрополітики працює над проєктами з відновлення та реконструкції меліоративних систем. А також залучає інвестиції для забезпечення сталого виробництва агросектору.

"Ми будемо вдячні Нідерландам за допомогу в розробці та втіленні проєктів з відновлення меліоративної системи, реалізації нових інноваційних проєктів з меліорації в Україні, залученні коштів ЄС та СБ, інших донорів", – додав заступник міністра.дів

Де Мол підтвердив зацікавленість Нідерландів у спільних проєктах. Він запевнив, що уряд його країни шукатиме можливості для фінансової підтримки, розвитку міждержавних зв'язків в аграрному секторі, зокрема в зрошенні.

Нагадаємо, що в Україні майже 5 млн га сільськогосподарських земель потребують відновлення систем меліорації, для чого знадобиться приблизно 15 млрд доларів інвестицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: