The Washington Post: комплекти “розумних бомб” передати Україні планують Сполучені Штати

Сучасне електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на "розумні бомби" планує надати адміністрація Байдена до в України. Вони мають можливість з високою точністю вражати позиції російських військ.

Про це пише The Washington Post із посиланням на високопосадовців США, знайомих із цим питанням.

у виданні зазначили, що поки не відомо, чи схвалив президент Джо Байден або хтось із його головних радників запропоноване передання JDAM Україні.

Джерела WP не сказали, будуть українські війська використовувати комплекти на авіаційній чи наземній зброї. Або які конкретні системи в українському арсеналі будуть посилюватися у такий спосіб.

Комплекти, які Пентагон називає Joint Direct Attack Munition (JDAM), передбачають пристрої глобального позиціювання для високої точності, які можна прикріплювати до різноманітної зброї.

Військові США використовували цю технологію на бомбах вагою до 900 кг, зазвичай встановлюючи її в бомбардувальниках і винищувачах.

Адміністрація Байдена раніше вже надала Україні високошвидкісні протирадіаційні ракети повітряного базування та HARM, щоб посилити здатність України завдавати авіаударів. Але ця зброя функціонує інакше, ніж JDAM, що має GPS-наведення.

Постачання JDAM ознаменувало б ще один важливий крок Вашингтона для допомоги Україні й створило б новий спосіб націлювання на російські підрозділи та штаби, пише WP.

З початку повномасштабного російського вторгнення США вже надали Україні близько 20 мільярдів доларів безпекової допомоги.

Радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван на початку цього тижня передбачив, що Вашингтон скоро оголосить про нові постачання зброї.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: Австралія передасть Україні катери Sentinel 830R

У рамках військової допомоги для передачі українським Збройним силам австралійський уряд обрав катери Sentinel 830R… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

NYT: Північноатлантичний Альянс розглядає відправку військ в Україну, проте не для участі в боях

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська, щоб вони могли… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Харківщині за час зведення фортифікаційних споруд загинули 4 будівельники, ще 15 отримали поранення, – ОВА

У Харківській області внаслідок російських обстрілів чотири людини загинули та 15 отримали поранення різного ступеня… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Український бренд створив колекцію благодійних вишиванок для фонду “Землячки”

До Дня вишиванки український бренд GAPTUVALNYA створив ексклюзивні вишиванки з символікою громадської організації "Землячки", які… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Українським Силам оборони вдалося додати впевненості на напрямку Вовчанська, – Зеленський

Російські обстріли на напрямку Вовчанська Харківської області не припиняється, втім українські оборонці там впевнено тримають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Одеській області відкрили міжнародний пункт пропуску “Рені” між Україною та Молдовою

16 травня після реконструкції в Одеській області відкрили міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" між Україною… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.