fbpx
Сьогодні
18:00 15 Гру 2022

Проєкт "Трудолюб" допомагає переселенцям старшого віку знаходити роботу та змінювати професії

Вже чотири роки проєкт "Трудолюб" від фонду "Життєлюб" допомагає людям старшого віку знаходити роботу та змінювати професії.

Про це пише Рубрика.

Зараз – час допомагати в цьому переселенцям віку 50+. Тому фонд шукає компанії, готові відкривати для них вакансії та разом допомагати адаптуватися в новій реальності.

З 24 лютого 2022 року в Київ приїхали понад 200 тисяч вимушених переселенців. Це люди з Маріуполя, Мелітополя, Краматорська, Нової Каховки та інших окупованих та прифронтових населених пунктів. Всі вони починають нове життя у незнайомому місті, й всім їм потрібна робота. Саме тому фонд "Життєлюб" перезапустив свій проєкт "Трудолюб" – і тепер він направлений на допомогу в працевлаштуванні вимушеним переселенцям віку 50+ років.

В базі "Трудолюбу" вже кілька тисяч переселенців, що шукають роботу. Це представники різних професій – кухарі, стоматологи, економісти, юристи, флористи, працівники відділів кадрів та бухгалтерії, вихователі дитячих садочків, тренери спортивної акробатики та стретчингу, представники сфери торгівлі та ті, в кого є досвід у банківській справі.

"Трудолюб" допомагає їм повірити в себе та постійно влаштовує заходи, де вони можуть познайомитися один з одним, а також попрацювати з експертами, які вчать їх сучасним інструментам пошуку роботи, показують, як писати резюме та супровідні листи, поводитися на співбесідах.

Нові учасники "Трудолюбу" беруть участь в психологічних тренінгах та проходять індивідуальні консультації з менторами. Розповідають там про свої страхи щодо роботи. З найрозповсюдженіших скарг: на ринку мало вакансій для людей віку 50+ років, відмови у працевлаштуванні після питання HR про вік, відсутність реакції на резюме.

Переселенцям старшого віку страшно робити перші кроки в незнайомому місті, страшно приходити в новий колектив, де начальник та колеги з великою ймовірністю будуть набагато молодшими. Щоб подолати ці страхи, "Трудолюб" влаштовує зустрічі нових учасників проєкту з тими, хто вже пройшов цей шлях та у 55, 60, 65 років за допомогою фонду знайшов нову роботу чи навіть змінив професію. Наприклад, своїм досвідом на таких зустрічах ділилась трудолюбка, яка все життя працювала бухгалтеркою, а у 60 років втілила свою мрію, стала флористкою та зараз успішно працює в новій сфері.

"Проєкт "Трудолюб" існує чотири роки і за цей час створив тренд на працевлаштування людей старшого віку, – каже засновниця фонду "Життєлюб" Тіна Ніколова (Михайловська). – В партнерстві з українськими бізнесами ми організовували для них курси з IT-спеціальностей, багато хто спробував себе у професіях, про які мріяв все життя або навіть боявся мріяти – став ландшафтним дизайнером, SMM-спеціалістом, web-розробником та багато ким ще. Зараз ми хочемо направити свій досвід на допомогу найбільш уразливій категорії – переселенцям віку 50+. Допомогти їм повірити в себе та реалізувати свій потенціал".

Саме тому "Трудолюб" шукає партнерів серед українських компаній, які готові надавати робочі місця вимушеним переселенцям віку 50+, брати їх на стажування або організувати для них професійні курси.

Пишіть на пошту: [email protected]. Разом ми знайдемо ефективний та зручний варіант співпраці.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: