fbpx
Сьогодні
22:09 15 Гру 2022

Попри санкції росія придбала у західних фірм складники для дронів "Орлан", - Reuters

Фото: З відкритих джерел

Попри санкції виробник російських дронів "Орлан-10" купує електроніку в США та Китаї. Для цього використовується компанія Ik Tech, якою володіє громадянин російської федерації і США Ігор Каждан.

Відповідне розслідування провело видання Reuters, пише Рубрика.

Повідомляється, що безпілотники "Орлан-10" збираються переважно з іноземних компонентів. Сюди відноситься продукція різних компаній: європейських STMicroelectronics, NXP Semiconductors, японських Renesas Electronics, Saito Seisakusho і американських Altera, Xilinx, Texas Instruments, Microchip Technology, Analog Devices, Linear Technology.

Виробляє БПЛА компанія "Спеціальний технологічний центр" з Санкт-Петербурга. Вона перебуває під санкціями США з 2016 року за допомогу ГРУ рф у проведенні радіоелектронної розвідки.

Посередником для обходу санкцій виступає компанія Ik Tech з США. Власник фірми Ігор Каждан має подвійне громадянство росії і Штатів, а його друге ім'я – Алекс Стентон. З 2018 по 2021 рік Ik Tech експортувала в росію товарів на загальну суму $2,2 мільйона. Серед всієї продукції було 1400 процесорних модулів від Gumstix. Деталі такого типу пізніше виявили в "Орлан-10".

Журналісти запросили коментар у виробників комплектуючих. Всі вони відповіли, що суворо дотримуються санкцій і не володіють інформацією про постачання своєї продукції в росії. А компанія Gumstix пообіцяла провести розслідування з цього приводу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: