fbpx
Сьогодні
14:34 14 Гру 2022

NYT: Мелітополь може бути "наступним важливим етапом" деокупації півдня України

Тимчасово окупований Мелітополь Запорізької області може стати "наступним важливим етапом" деокупації півдня України.

Про це пише The New York Times.

"Україна нарощує зусилля з ізоляції і послаблення російських сил у стратегічно важливому місті Мелітополь і навколо нього напередодні того, що, як очікується, стане наступним важливим етапом війни – українського наступу з метою витіснити російські війська з півдня України", – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що ЗСУ використовують, зокрема, високоточні ракетні удари великої дальності та диверсійні заходи, щоб взяти під контроль стратегічно важливе місто, розташоване на перехресті двох автомагістралей і залізничної лінії, що з'єднує Росію з окупованим Кримом та іншими захопленими територіями на півдні України.

NYT повідомляє, що Мелітополь є ключовим вузлом, і відновлення контролю над ним може допомогти українським захисникам повернути під свій контроль не лише всю Запорізьку область, а й решту сусідньої Херсонської області. Це потенційно може навіть відкрити шлях для витіснення російських військ назад до окупованого Криму.

Довідка

10-11 грудня завдано ударів по трьох об'єктах Мелітополя та Мелітопольського району.
Мер міста Іван Федоров повідомив, що був знищений російський блокпост та радіолокаційна станція. Крім того, завдано ударів по готельно-ресторанному комплексу на околицях Мелітополя, де постійно проживав аналітичний підрозділ російської ФСБ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: